Etika “zbret” në Universitetin Aleksandër Moisiu

 

Mbi 50 studentë të Shkencave të Komunikimit në Universitetin Aleksandër Moisiu të Durrësit (UAMD) morën pjesë në një takim me gazetarët Alfred Lela e Sokol Shameti.

Takimi kishte si qëllim promovimin e vetërregullimit si koncept e si praktikë, njëkohësisht dhe debatin e hapur për etikën dhe shkeljet e Kodit të Etikës.

Studentët u ankuan për shkeljet që rëndom hasen në portalet online, si reklamat e kamufluara apo titujt e ekzagjeruar ose të rremë (që funksionojnë click-baits).

Gjithashtu Studenti Isa K. që punon njëkohësisht dhe si gazetar, ngriti problemin që shumica e lajmeve të rreme për fat të keq vijnë nga zyrat e propagandës së qeverisë.

Takimi, si pjesë e projektit “SELFREGULATION – ACT 1” të financuar nga Bashkimi Europian, zgjati rreth 2 orë e gjysëm.