Tag Archive for: Ergys Gjençaj

Deklaratë kundër dhunës së policisë ndaj gazetarëve të News24 Ergys Gjençajdhe Klodiana Lala

KSHM reagon me forcë ndaj dhunës së ushtruar nga forcat speciale të policisë së shtetit ndaj gazetarëve të News24 Ergys Gjençaj dhe Klodiana Lala.

Është e paimagjinueshme për një vend që synon të integrohet në BE, që gazetarët të trajtohen në mënyrë brutale thjesht sepse po raportojnë nga vendngjarja – çka është dhe misioni e detyra e tyre.

Shqetësimi bëhet edhe më i madh, kur shihet se ky incident nuk mund të konsiderohet i veçuar por është tashmë një frymë e Policisë së Shtetit, që në pamundësi që t’i përgjigjen krimit, e orientojnë dhunën drejt gazetarëve që raportojnë.

KSHM i kërkon Policisë së Shtetit të dënojë aktin dhe ata që e kanë kryer, si dhe të kërkojë falje publikisht ndaj gazetarëve duyke marrë zotim që akte të tilla nuk mund të përsëriten.