Tag Archive for: burg

KSHM dënon me forcë arrestimin e gazetarit Qamil Xhani gjatë kryerjes së detyrës

KSHM dënon një tjetër akt dhune ndaj gazetarëve, atë ndaj gazetarit dhe Kryeredaktorit të gazetës Koha Jonë, Qamil Xhani.
Agresioni ndaj Xhanit është bërë ndërsa ai po bënte punën e tij si gazetar fare pranë redaksisë së tij.

Arrestimi, prangosja e keqtrajtimi i Xhanit, është një shenjë e keqe pë lirinë e medias dhe një sinjal shqetësues që policia tashmë nuk respekton asnjë standart demokratik, ku ai bazë, është lejimi i raportimit të lirë nga terreni dhe mos-ngacmimi i gazetarëve në krye të detyrës.

Gazetari Xhani në një deklaratë në FB, të botuar dhe nga gazeta Koha Jonë, deklaron ndër të tjera:
“Unë që u prangosa para redaksisë kur po fotografoja arrestimin e dhunshëm të dy të miturve, po më firmoseshin letrat për “Pjesëmarrje në tubim të paligjshëm!”. Nuk isha në protestë dhe as pjesë e ndonjë grupi protestuesish. Isha 5 metra larg hyrjes së redaksisë e gazetës dhe dola pas zhurmës së sirenave të policisë dhe ulërimave që vinin nga oborri.”

KSHM i kërkon dhe një herë Drejtorit të Policisë së Shtetit, z. Ardi Veliu dhe drejtuesve të lartë të policisë të edukojnë trupat policore për respektin e lirisë së shprehjes që zë fill tek liria për të raportuar e gazetarit.

KSHM i kërkon dhe një herë Drejtorit të Policisë së Shtetit, z. Ardi Veliu, të kërkojë falje për rastet e përsëritura të dhunimit të gazetarëve gjatë kryerjes së detyrës në raportimin e revoltave të ditëve të fundit, nxitur nga vrasja e 25-vjeçarit Klodian Rasha.