Entries by editor

Tentativa për të nxjerrë burimet nga gazetari Qyno, e papranueshme për profesionin, e rrezikshme për lirinë e medias dhe kundër çdo praktike europiane

KSHM po ndjek me shqetësim raportimet se gazetarit të Ora News, Elton Qyno, i është kontrolluar shtëpia dhe është thirrur në SPAK ku për disa orë rresht i është kërkuar të dorëzojë burimin e informacionit që ka publikuar. Kjo lloj praktike shkel lirinë e medias; krijon atmosferë terrori precedent të rrezikshëm ku burimet do të […]

Reagim për dhunën ndaj administratorit të portalit “Pamfleti”

Administratori i portalit Pamfleti.net, z. Gjergj Zefi, raportohet të jetë sulmuar dhe dhunuar nga persona të paidentifikuar. KSHM e dënon me forcë këtë sulm dhe u kërkon organeve ligjzbatuese të vënë përpara përgjegjësisë fajtorët. Në një shoqëri të lirë e ku media është e lirë, dhuna nuk mund e nuk duhet të jetë kurrë as […]

KSHM dënon agresionin ndaj gazetares Ola Xama

KSHM u bashkohet organizatave të medias në shqetësimin për agresionin ndaj gazetares Ola Xama, nga ana e Kryetarit të Bashkisë dhe elementëve mediatikë të propagandës pranë tij. Sulmi verbal i Kryetarit të Bashkisë Tiranë për shkrimin e gazetares Xama “Projekti i inceneratorit të Tiranës u propozua nga Erion Veliaj, thotë SPAK” dhe të publikuar nga […]

KSHM organizon trajnimin me gazetarë për trafikimin e qenieve njerëzore

Ditën e djeshme Këshilli Shqiptar i Medias me mbështetjen e UNICEF Shqipëri, organizoi në platformën Zoom trajnimin me gazetarë me temë “Ngritja e kapaciteteve të mediave kombëtare dhe lokale për raportim të përgjithshëm të çështjeve të trafikimit  të qenieve njerëzore.” Trajnimi pati si qëllim forcimin e kapaciteteve të gazetarëve të rinj shqiptarë, për të punuar sipas […]

Reagim mbi një episod në programin Pa Gjurmë.

KSHM reagon me shqetësim për një episod të rëndë të ndodhur në emisionin “Pa Gjurmë” në Report TV, ku një nënë që kërkonte fëmijën e saj në lidhje Skype u informua live që e bija të cilën ajo shpresonte ta gjente përmes emisionit, kishte vdekur. Ky rast përbën një shkelje të rëndë të Kodit të […]

Sulmi mbi TCH – sulm mbi të gjithë median

Kshm dënon me forcë sulmin ndaj TCH ku mbeti i vrarë roja i sigurisë i ndërtesës. Ky sulm i paprecedentë tregon edhe një herë për pozicionin e vështirë të mediave në Shqipëri, ku siguria e tyre nuk është e garantuar dhe ku krimi merr kurajon të godasë deri dhe një nga mediat më të mëdha […]

Deklaratë e KSHM mbi audio-përgjimin publikuar nga portali Publik Live

Deklaratë mbi audio-përgjimin nga portali Publik Live Këshilli i Medias ka ndjekur me shqetësim raportimet mediatike të një audio-përgjimi ku presupozohet të jetë protagonist një pjesëtar i komunitetit të gazetarëve, z. Adriatik Doçi. Siç biseda audio lë të kuptohet, gazetari i përgjuar, artikulon verbalisht disa shkelje të rënda të Kodit të Etikës së gazetarit. Reklama […]

Reagim mbi rregulloren e re të KLP për komunikim me mediat

KSHM shpreh shqetësimin e vet për RREGULLOREN “Për Komunikimin e Këshillit të Lartë të Prokurorisë (KLP) me Median” Ndërsa është një ide e mirë që të ketë një komunikim sa më të stukturuar institucional, në rregullore ka pika që bien ndesh me lirinë e medias dhe të informimit. Madje, disa nga ato pika sabotojnë vetërregullimin […]