IPI reagon ndaj krizës me të cilën po përballet gazetaria e pavarur në Serbi

IPI – Rrjeti Global për Lirinë e Shtypit, ka reaguar me një deklaratë në twitter, ku është shprehur në lidhje me krizën që po përballet gazetaria e pavarur në Serbi. Gjatë një vizite të kryer në Beograd më 10 dhe 11 prill për të përkujtuar përvjetorin e vrasjes së redaktorit dhe botuesit Slavko Ćuruvija, IPI ka thënë se, edhe pse kanë kaluar 24 vite nga vrasja e Ćuruvijas mundësia e një sulmi të rëndë fizik ndaj një gazetari mbetet.

Në reagimin e vet IPI shpreh shqetësim në lidhje me kushtet e këqija për sigurinë e gazetarëve, për kapjen e mediave dhe një klimë e acaruar armiqësie të cilat bëjnë që gazetaria e pavarur në Serbi të përballet me periudhë krize.  Sipas tyre, palët e interesuara vazhdojnë sulmet për të ndjekur penalisht gazetarët dhe derisa të trajtohet kjo dhe të normalizohet diskursi publik në lidhje me gazetarinë kritike, progresi i prekshëm do të mbetet i pakapshëm.