Reagim: Mediat Kanë të Drejtën e Aksesit!

KSHM shpreh shqetësimin e vet për mos-akreditimin e medias Report TV për të ndjekur e raportuar ndeshjen e rradhës së Kombëtares shqiptare.

Detyra e medias është të raportojë, ndër të tjera dhe eventet me interes të lartë publik dhe lejimi i aksesit është e drejtë parësore e cila duhet respektuar pavarësisht politikave editoriale të çdo medieje.

Shqipëria ka plot shembuj negativë të listave të “zeza” të mediave ose gazetarëve që u mohohet aksesi për të raportuar, që nga Qeveria, Bashkitë e deri te Partitë politike. KSHM fton FSHF-në që të mos e aplikojë këtë metodë anti-demokratike dhe të dëshmojë që është një institucion modern me standarte perëndimore.