Ambasadoret e vendeve Europiane reagojnë për ligjin e medias online

Ambasadorja e Suedisë dhe ambasadorja e Holandës në Shqipëri kënë shprehur mbështetjen e tyre për lirinë e shprehjes  në rrjete sociale në lidhje me lajmin se qeveria nuk i merr në konsideratë rekomandimet e Komisionit të Venecias për paketën anti-shpifje.

Dje ambasadori i BE-së, Luigi Soreca përsëriti se çdo ndryshim në ligj duhet të jetë në përputhje me Komisionin. Ai inkurajoi qeverinë të ndërmarrë konsultime të duhura me organizatat e medias dhe shoqërinë civile si dhe organizatat e mediave kombëtare dhe ndërkombëtare. Soreca arriti në përfundimin se BE do të vëzhgojë për të siguruar që ajo të jetë në përputhje me standardet përkatëse ndërkombëtare dhe evropiane.

Këtë postim e rishpërndau në twitter ambasadorja e Suedisë, Elsa Hastad me mbishkrimin ” është vendimtare për demokracinë që të ketë një media të pavarur dhe të fortë ”

Të njëjtë gjë bëri  dhe ambasadorja holandeze, Guusj Korthals Altes e cila shkroi se elemente thelbësore për një demokraci të shëndetshme janë një shoqëri  civile e fortë dhe një media e pavarur.

Këmbëngulja e qeverisë shqiptare për të zbatuar ligjin e medias mund të rrezikojë aspiratat e saj për intergiminnë BE. Komisioni Evropian deklaroi se “ndryshimi i ligjit për media në përputhje me rekomandimet e Komisionit të Venecias” mbetet një përparësi e rëndësishme përpara hapjes së bisedimeve të pranimit.

 


Published by:  
Posted in Lajme

you're currently offline