Këshilli Shqiptar i Medias u ftua në redaksinë e Vizion Plus

Të enjten u zhvillua një takim me Këshillin Shqiptar të Medias në ambientet e redakasisë së faqes web si dhe në atë të lajmeve të Vizion Plus-it.

Në këtë takim me gazetarët e redaksisë u fol për nevojën e vetërregullimit dhe problemet kryesore të etikës që ka media shqiptare.

Gjatë bashkëbisedimit me ta eksperti i etikës, z.Mark Marku solli përvojën franceze dhe italiane të etikës.

Gjithashtu në një pjesë të bisedës eksperti i etikës, gazetari Sokol Shameti foli për monitorimin që ka bërë KSHM-ja duke ndarë me të pranishmit raportin e monitorimit ku, problem kryesor mbetet pavarësia editoriale  dhe dallimi i faktit nga opinion.

Vizitat në redaksitë e mediave, mbështetur nga OSFA – Open Society Foundation Albania, ka qenë një mënyrë unike për të njohur problematikat e redaksive të mediave të reja por jo vetëm dhe për të krijuar një debat konstruktiv mbi etikën.