Opinion.al dhe Klan.al, 2 media që përpiqen për etikën

 

Gjatë turit nëpër redaksitë e gazetave, ekipi i KSHM ndaloi sot në redaksitë e klan.al dhe opinion.al shoqëruar nga gazetarët Mark Marku e Sokol Shameti. Opinion.al është një nga redaksitë që rezulton me shkelje të ulëta të etikës nga monitorimet e Këshillit të Medias. Gazetarët e kësaj redaksie kishin si shqetësim konkurencën e pandershme nga portalet jo profesionale të cilat kërkojnë klikime me anë të lajmeve jo etike, titujve bombastikë dhe qasjes jo profesionale.

Klan.al gjithashtu përpiqet për të mbajtur standarte etike të larta. Redaksia e klan.al, sipas Kryeredaktorit Spartak Koka, ka refuzuar më shumë se njëherë për të publikuar lajme jo-etike edhe pse të ndërgjegjshëm që kjo qasje i ka lënë ata në bisht të konkurencës.

Mark Marku, shpjegoi se gazetaria e keqe duket sikur sjell fitime për momentin, por në plan afatgjatë ajo skarcon mediat jo-profesionale. Historia ka treguar se mediat etike kanë jetëgjatësi më të madhe në treg dhe besueshmëria e tyre tek publiku rritet ngadalë, por është e qendrueshme.

Sokol Shameti prezantoi gjetjet e monitorimeve të KSHM për periudhën shtator-dhjetor 2018, gjetej të cilat u diskutuan me gazetarët.

Takimet, mundësuar nga financimi i OSFA, u zhvilluan në një atmosferë debati dhe mjaft pozitive.

you're currently offline