Gazetarja Alice Taylor kundër portaleve, tema.al, lexo.com.al, javanews.al, tiranapost.al, gazetadiaspora.al, alpenews.al

Ankuesja: Alice Taylor

Mediat e përfshira:

tema.al, lexo.com.al, javanews.al, tiranapost.al, gazetadiaspora.al, alpenews.al

Titujt e artikujve:

 • (javanews.al) FOTO / Investigimi/ Gazetarja që flet për Shqipërinë në televizionin rus, gruaja e truprojës së Bashës!
 • (lexo.com.al) Faktet/ Gruaja e shoqëruesit të Bashës flet keq për Shqipërinë në mediat ruse dhe shkruan për portalin e këshilltarit të kryedemokratit
 • (lexo.com.al) FOTOT/ Mohoi se shkruante në tsarizm.com, ja provat se gazetarja pranë PD-së kontribuon për portalin e lidhur me rusët
 • (Diaspora.al) Theu rendin dhe sigurinë publike/ Procedohet penaIisht ‘ithtari’ i Bashës, i fejuari i gazetares që nxin Shqipërinë në mediat pranë PD dhe ato ruse
 • (tiranapost.al) Mohoi se shkruante në tsarizm.com, ja provat se gazetarja pranë PD-së kontribuon për portalin e lidhur me rusët
 • (Alpenews.al) ZBULOHEN LIDHJET/ Gazetarja që nxin Shqipërinë në televizionin rus është gruaja e shoqëruesit të Bashës dhe shkruan… (FOTO)
 • (Tema.al) Journalist who gave bad commentary on Albania in Russian TV; she writes for democrat’s advisor’s news portal on a regular basis

Datat e publikimit:

 • alpenews.al 24/02/2019
 • tema.al 25/02/2019 – 13:03
 • lexo.al 24.02.2019 – 11:30 dhe 25/02/2019 – 12:09
 • javanews.al 25/02/2019 – 13:45
 • Tiranapost.al 25/02/2019 – 11:40AM

Lidhje reference:

FOTO / Investigimi/ Gazetarja që flet për Shqipërinë në televizionin rus, gruaja e truprojës së Bashës!

Theu rendin dhe sigurinë publike/ Procedohet penaIisht ‘ithtari’ i Bashës, i fejuari i gazetares që nxin Shqipërinë në mediat pranë PD dhe ato ruse

“Shqipëria në flakë”/ Media ruse promovon trazirat në vend nëpërmjet Lulzim Bashës, ja çfarë shkruan

Faktet/ Gruaja e shoqëruesit të Bashës flet keq për Shqipërinë në mediat ruse dhe shkruan për portalin e këshilltarit të kryedemokratit

FOTOT/ Mohoi se shkruante në tsarizm.com, ja provat se gazetarja pranë PD-së kontribuon për portalin e lidhur me rusët

http://www.gazetatema.net/en/journalist-who-gave-bad-commentary-on-albania-in-russian-tv-she-writes-for-the-democrats-advisors-news-portal-on-a-regular-basis/

FOTOT/ Mohoi se shkruante në tsarizm.com, ja provat se gazetarja pranë PD-së kontribuon për portalin e lidhur me rusët

ZBULOHEN LIDHJET/ Gazetarja që nxin Shqipërinë në televizionin rus është gruaja e shoqëruesit të Bashës dhe shkruan… (FOTO)

http://www.tiranapost.al/mohoi-se-shkruante-ne-tsarizm-com-ja-provat-se-gazetarja-prane-pd-se-kontribuon-per-portalin-e-lidhur-ruset/

http://www.tiranapost.al/mohoi-se-shkruante-ne-tsarizm-com-ja-provat-se-gazetarja-prane-pd-se-kontribuon-per-portalin-e-lidhur-ruset/

FOTOT/ Mohoi se shkruante në tsarizm.com, ja provat se gazetarja pranë PD-së kontribuon për portalin e lidhur me rusët

Shkelja e prezumuar: përhapje lajmesh të pavërteta e të rreme, cënim i privatësisë me rrezikim jetën.

VENDIMI I BORDIT

Bordi gjeti që në artikujt e reklamuar nga ankimuesja janë shkelur një sërë nenesh të Kodit të Etikës.

Duke qenë se shkrimet bazohen në të njëjtat argumente, konkluzioni dhe rekomandimi i Bordit vlen për të tëra shkrimet e sipërcituara.

Nenet e Kodit të shkelura:

1 – Saktësia dhe Ndershmëria e Informacionit

Ky nen është shkelur sepse informacioni nuk është i verifikuar dhe është çorientues.

Disa nga konkluzionet e shkrimeve nuk janë të bazuara si psh:

“portalin rus tsarizm.com”

“zinxhirit të lidhjeve ruse të Bashës i shtohet edhe gruaja e truprojës së tij”

etj.

2 – Dallimi i Faktit nga Opinioni

Akuzat ndaj gazetares Taylor janë ndërtuar mbi opinione të veshura si fakte, si psh:

“shkrime negative për Shqipërinë”

“gazetarja pranë PD-së”

“për të bërë propagandën e kreut demokrat”

“Gazetarja që nxin Shqipërinë në televizionin rus”, etj.

“Tsarizm has published plenty of articles which are aimed at discrediting the Albanian identity. The same thing was also done by Alice Taylor”

etj.

Përveç akuzave direkte ndaj Taylor, në tërësi informacioni i shkrimeve të sipërcituara është i veshur me opinione e supozime në mungesë të fakteve.

9 – Ndërhyrja në jetën private

Për hir të shkrimeve të veta, është ndërhyrë në jetën private të gazetares dhe është përfshirë në këtë konflikt anëtari i familjes së saj.

11 – Nxitja e Krimit dhe Dhunës

Duke e trajtuar si “tradhëtare” apo “njeri që diskretiton identitin e shqiptarëve” dhe duke e shoqëruar shkrimin me fotot e saj (të paautorizuara), gazetarja mund të bëhet target dhune.

13 – Raportimi i Procedurave Gjyqësore dhe Prezumimi i Pafajësisë

Shkelet prezumimi i pafajësisë së të fejuarit të ankimueses për akuzat e ngritura në media si “nxitës dhune”. Gazetari nuk mund të akuzojë e etiketojë askënd pa u provuar më parë nga gjykata.

REKOMANDIMI

Rekomandojmë që portalet që kanë publikuar këto lajme t’i heqin nga qarkullimi dhe t’i nxjerrin offline.

Anëtarët e Bordit të pranishëm në mbledhje: av. Enio Haxhimihali, Dr. Mark Marku, Agim Baçi, Dr. Denata Toçe.

 

you're currently offline