NY Times raporton për ligjin e shpifjes

Edhe NEW York Times raporton për reagimin e 4 mediave ndërkombëtare që i kërkojnë Qeverisë Shqiptare të tërheqë 2 projekt-ligjet për rregullimin e mediave dhe regjistrimin e detyrueshëm online me qëllim luftimin e lajmeve të rreme.

Në një letër dërguar të Mërkurën Kryeministrit Edi Rama dhe Ministres që Drejtësisë, Etilda Gjonaj, Qendra Europiane Për lirinë e Shtypit dhe të Medias, Federata Europiane e Gazetarëve, Reporterët pa Kufinj dhe PEN International, u kërkuan atyre të tërheqin këto ligje, të përfshijnë gazetarët në vendim-marrje dhe të kërkojnë asistencë ndërkombëtare për të thurur ligjet e reja.

Ata thanë që në vendet demokratike, “media online bazohen në vetë-rregullim.”

Në Tetor, OSBE, gjithashtu shprehu shqetësim për një plan për regjistrimin e detyrueshëm të website-ve në Shqipëri.

Shqipëria, sipas NYTimes, pret të hapë negociatat me BE-në vitin që vjen.

Lexo artikullin origjinal në lidhjen e mëposhtme

 

you're currently offline